BUS

BUS

onsdag 14 juli 2010

pressmeddelandet

DreamPlay
– en DrömLek i sommar i fagra Vinterviken.

En ännu ej upptäckt form av teater av och med August Strindberg och Barnens Utomjordiska Scen BUS. För och med Människobarn mellan noll och hundra år. 28 juli till 1 augusti klockan 17.00 (minst 180 minuter lång) Mer info www.underjordiska.com
ps. ta med kudde och ring Balettfröken om det är nåt 08- 641 30 07!Vad är Dröm? Vad är Dikt? Vad är Verklighet?

Den Fria Teatergruppen Barnens Utrotningshotade Scen BUS har i denna teaterinstallation med anslutning till sin förra teaterinstallation DRÖMT sökt härma Lekens osammanhängande men skenbart logiska form. Allt kan ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum existera icke, på en obetydlig verklighetsgrund bestående av en Balettfröken som hittat på sin egen drömteater spinner inbillningen om en bättre om mer kärleksfull värld ut och väver nya mönster.
En blandning av minnen, upplevelser, fria påhitt, orimligheter och improvisationer. Personerna klyvas, fördubblas, dubbleras, dunsta av, förtätas, flyta ut, samlas.
Som ett stort medvetande står hon- Drömmerskan- över alla.
Ty hon bär inga hemligheter, ingen konsekvens, inga skrupler, ingen lag.
Hon endast repeterar och relaterar och en ton av ve modighet och medlidande med allt lekande går genom den vinglande och dansande berättelsen.

”Inbjudan från Parkteatern att spela i deras sommargrönska och för en icke betalande publik gav oss på BUS en möjlighet att fortsätta med och vidga vårt undersökande av en öppen och repeterande teater där publiken inkluderas i konstverket;
Tjugosex år är väl ingenting för ett sådant verk säger Portvakterskan och virkar lugnt vidare på sitt stjärntäcke. Vi återvänder till den repliken när vi tycker att tid och rum, personal och pengar inte räcker till, när stressen tar oss och när vi vill påskynda och förkorta processen. Vi påminner oss om vårt eget koncept- att ett frö inte kan stressas och inte heller ett människobarn och absolut inte ett konstverk!
Allt växer organiskt och av egen kraft och ett Drömslott kan uppenbara sig här- mitt ibland oss!
Ett Drömspel är svensk teaters mest ospelbara pjäs och det är det som lockat oss. På bus-vis tänker vi då att om det inte kan Spelas så kan det ju... Lekas!
Att bryta ner manuskriptet och studera bilder (bildning) bakom ord (ordning) har fört oss nära författaren och hans uppsåt. Han har med tiden blivit vår kamrat och broder, armén av Gudadöttrar svävar nu i rymden och väntar på att få nedstiga till den vackra planeten jorden och hjälpa August med att bringa klarhet och Bus i denna mörka värld. Han går där nere med lera på vingarna och släpar på sitt oförlösbara verk- The Child of his Greatest Pain. Vi nedstiger med blixten, tar honom i handen och ger honom lite lekemedel så att verkarna kan börja.
Hav mod! Frihet, Systerskap, Jämlikhet!
Repetitionerna kan börja! Tystnad Omtagning!
DET ÄR EN PLIKT ATT SÖKA FRIHETEN I BUSET!
Ps.
Detta är en PR- övning endast!”

Medverkande: Hannah Fjellström, Kerstin Persson, Charlie Klingström, Katarina Werner Lindroth, Ann-Sofie Stjernlöf, Emelie Rosenqvist, Josefin Hinders, Aurelia Le Huche, Tuva-Li Werner, Agneta Wrede, Petra Naeslund, Robert Cronsieo, Yared Cederlund, Jonathan Werner, Mattias Hülphers, Lindy Larsson, Mathias Olsson, Lars Bringås, Lisbeth Hedquist, Lidas Lidström, Per Larsson, Emil Ridderstolpe, Mona Elmström, Moa Ekman, Leona Ekman-Larsson, Emilia Ekman-Larsson, Tom Brilioth, Viggo Karlin, Stella Ringdahl, Anna-Maja Landin, Alva Jansson-Josefsson, Smilla Pejovic, Lovisa Semjonov, Anna Arnbom , Sofi Toll, Jonas Tecknare, Patrik Dallard, Mattias Larsson,
Viktor Hugo.
Med flera.

2 kommentarer:

  1. Var och när visas föreställningen? 28 juli till 1 augusti? Bara då? Var? Vad kostar biljetterna? Klarar en 3-åring föreställningen?
    Har sett den själv för många år sedan (när jag som frilansjournalist delade lokal med BUS), men kan ändå inte avgöra om jag kan ta med alla barn ;-) Men tyckte mycket om DRÖMT!

    SvaraRadera