BUS

BUS

måndag 11 juni 2012

Få betalt för att skapa jobb. Ha skapa jobb som jobb. Allt för att ingen ska bli utan jobb. Vi kan göra jobb av vad som helst. Av en höna eller en fjäder. Åtta timmar om dan ska vi jobba, enligt socialstyrelsen.
Men nationalekonomen/ professorn säjer ju att vi bara behöver jobba en timme om dagen för att klara våra basbehov! 
Det är då det gäller att förstå att ett jobb inte riktigt är ett jobb längre. Det kan gärna vara lek. Men vad är då lek? Är det inte lite för skoj för att vara ett jobb? Ska inte jobb vara jobbigt? Upp till kamp för rätten till ett jobbigt jobb! Och ungdomarna- dom ska stöpas i tid! Livet ska inte vara lätt, det ska vara jobbigt!
Ut i jobb! Jobba! Jobb eller livet! Leka får man göra när man är barn, sen blir det 70 år av jobb. Jobb och slit, allvar och arbete. Hur gör vi då, alla vi som får betalt för att skapa jobb. Om vårt jobb inte är jobbigt och inte ens behöver utföras åtta timmar om dagen tills vi får ont i magen. Nä...upp till kamp för leken och tiden som står still. Vi tar en timme var om dagen eller 20 timmar i månaden, då vi utför all nöd vändig samhällstjänt. Resten blir lek, massage, omsorg om gamla och sjuka, omsorg om våra barn, healing, gruppterapi, kärlek, beröring, njutning, hälsosam mat, motion, dans, skapande. Inte så många grejer att köpa och då behövs inte så mycket pengar som snurrar ovanför våra huvuden 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar